rendkívüli időjárás

2019.12.02. 16:06

A rendkívüli esőzésben leomlott egy fal Indiában

A 4 és fél méter magas fal három épületre zuhant éjszaka, tizenhét ember halálát okozva.

Tizenheten meghaltak hétfőn, amikor a rendkívül heves esőzések miatt leomlott egy fal a dél-indiai Tamilnádu államban – közölték helyi tisztségviselők.

A 4 és fél méter magas fal három épületre zuhant éjszaka, az embereket álmukban lepte meg az omlás – számolt be telefonon K Radzsamani, a régió vezetője.

A rendőrség és a tűzoltóság emberei megkezdték a romok eltakarítását, amelyek alatt holttestekre bukkantak. A halálos áldozatok között két gyerek is volt.

A helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint további heves esőzések várhatók az elkövetkező 48 órában.

A szövetségi állam székhelyén, Csennaiban (az egykori Madrászban), valamint számos nagyvárosban zárva maradtak az általános és a középiskolák. Az államban az elmúlt napokban három ember halt meg az esőzésekkel összefüggésben.

A hatóságok Csennaiban 176 menedékközpontot állítottak fel, egyúttal felkészültek arra, hogy csónakokon menekítsenek ki embereket az elárasztott területekről.

Tamilnádu államban, valamint a szomszédos Puduccseri szövetségi területen az elmúlt napokban hatalmas esőzések sepertek végig, számos területen teljesen megbénult az élet.

A heves esőzések általában a monszun időszak végén érik el India déli államait. A monszun és a heves ciklonok miatt idén júliustól novemberig mintegy 2450 ember halt meg a lezúduló árvizekben és földcsuszamlásokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában