Járvány

2020.06.03. 17:57

A koronavírus-járvány elleni védekezésről szól a nemzeti konzultáció első négy kérdése

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár a Facebookon tette közzé az első négy kérdést.

Budapest, 2020. április 9. Egy lakót szállít el védőruhába öltözött mentő a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én. Immár több mint százan megfertőződtek és öten meghaltak az intézményben, jelentette be Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Dömötör Csaba parlamenti államtitkár videóbejegyzésben, a Facebookon tette közzé a miniszterelnök által bejelentett legújabb nemzeti konzultáció első négy kérdését.

Az első kérdés a következő: A magyarok mely védelmi intézkedéseket támogatják a járvány esetleges újabb hulláma esetén?

A második: Fenn kell-e tartani a járványügyi készültséget mindaddig, amíg fennáll a második hullám veszélye?

A harmadik kérdés az idősotthonok védelméről szól. Ez Dömötör Csaba szavai szerint azért aktuális, mert a járvány minden negyedik áldozata idősotthonokban élt.

A negyedik kérdés a védőfelszerelésekre vonatkozik. Az államtitkár megjegyezte, ezekből az egész világon nagy hiány alakult ki. A kérdés tehát az, mit kell tennünk annak érdekében, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak. Meg kell-e erősíteni a magyarországi gyártókapacitásokat?

Dömötör Csaba kitért arra is, hogy a kérdőíven 13 kérdés szerepel majd.

Fontos, hogy vegyünk részt minél többen a nemzeti konzultációban és mondjuk el a véleményünket

- hívta fel a figyelmet Hollik István.

Magyarország sikeresen zárta le a járvány elleni védekezés első szakaszát. A szakemberek azonban arra figyelmeztetnek, hogy a járványügyi készültséget érdemes fenntartani, mert a koronavírus második hulláma megjelenhet hazánkban – mondta el Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Fidesz közösségi oldalán közzétett videóban.

A nemzeti konzultáció éppen ezért több olyan kérdést is tartalmaz, amely a járvány esetleges második hulláma elleni védekezésről szól.

Borítókép: Egy lakót szállít el védőruhába öltözött mentő a fővárosi önkormányzat Pesti úti idősotthonából 2020. április 9-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában