Ország-világ

2021.04.08. 08:55

A kórházi támadó letartóztatásának meghosszabbítását kéri az ügyészség

A külföldi férfival szemben a megalapozott gyanú már súlyosabb; a Fővárosi Főügyészség további három hónappal indítványozta meghosszabbítani a gyanúsított letartóztatását.

A nyomozó hatóság az eljárásban a gyanúsítottat folytatólagosan kihallgatta, és vele súlyosabb minősítést közölt – ismertette az ügyészség közleményében.

A megalapozott gyanú szerint a 37 éves külföldi férfi 2021. március 13-án a délutáni órákban egy VI. kerületi kórházban először egy betegtársát fojtogatni kezdte, és többször mellkason ütötte, támadásával csak a sértett segítségért kiáltása miatt érkező ápolók láttán hagyott fel. Ezután a szomszéd kórteremben, sebészeti ollókkal súlyosan bántalmazott egy védekezésre képtelen állapotban, altatásban lévő nőt. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított ezek után az őt megfékezni próbáló egyik ápolónőre támadt, megkísérelte mellkas tájékon megszúrni, aki a szúrásokat egy maga elé tartott kukatetővel el tudta hárítani.

A dühöngő gyanúsítottat a kórház biztonsági őreinek sikerült megfékeznie, ennek során egyikük a kezén szúrt, könnyű sérülést szenvedett.

Az altatásban lévő, súlyosan bántalmazott nő az azonnal megkezdett orvosi beavatkozás ellenére, 2021. március 17-én meghalt.

A gyanúsított cselekménye közfeladatot ellátó személy sérelmére, több ember sérelmére, és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlete megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas. A BRFK életvédelmi nyomozói a súlyosabb bűncselekmények megalapozott gyanúját a férfival közölték.

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján a bíróság korábban elrendelte a külföldi férfi letartóztatását 2021. április 16. napjáig és a végrehajtását az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben rendelte el.

A Fővárosi Főügyészség megállapította, hogy

a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire, valamint a terhelt személyi körülményeire tekintettel, továbbra is csak a legszigorúbb kényszerintézkedésre jöhet szóba,

ezért a nyomozási bírónál indítványt tett a letartóztatás további három hónappal történő meghosszabbítására.

A főügyészség a letartóztatást továbbra is az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben indítványozta végrehajtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában