Járvány

2020.04.15. 05:50

A járványügyi szabályok szigorú betartatásával folynak a parlamenti választások Dél-Koreában

A választásra jogosultak száma 44 millió.

A járványügyi szabályok szigorú betartatásával folynak szerda reggel óta a dél-koreai parlamenti választások, amelyeken a Mun Dzse In szociál-liberális államfő vezette, kormányzó Demokrata Párt (DP) az esélyes a győzelemre.

A legutóbbi közvélemény-kutatási eredmények szerint, amelyeket a kéthetes hivatalos kampányidőszak kezdetéig lehetett nyilvánosságra hozni, a DP nagy előnnyel nyerhet riválisa, a konzervatív Egyesült Jövő Pártja (UFP) előtt.

A küzdelem, amelyben 41 párt vesz részt, 300 képviselői helyért folyik. A parlament egykamarás, 253 képviselőt közvetlenül, 47-et pedig pártlistákról választanak meg. A választásokra sokan úgy tekintenek, mint Mun Dzse In elnök kormányának vizsgájára. Az elnök 2017-ben lépett hivatalba, és a következő elnökválasztás 2022-ben lesz. A DP épített arra, hogy a közvélemény jobbára elégedett az új koronavírus járványának kormány általi kezelésével, és ez növelte a kormánypárt népszerűségét.

A központi választási bizottság hétfőn közölte, hogy soha olyan sok választásra jogosult nem élt az előzetes szavazás lehetőségével, mint ezen a választáson, éppen a járványveszély miatt. Előzetesen szavazni pénteken és szombaton lehetett, és a jogosultak 26,7 százaléka le is adta a voksát akkor.

Szavazni csak szájmaszkban és eldobható kesztyűben szabadott és szabad, valamint minden esetben meg kell tartani a megfelelő távolságot az emberek között. A szavazók testhőmérsékletét megmérik, mielőtt belépnek a szavazóhelyiségbe.

A választásra jogosultak száma 44 millió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában