Oroszország

2018.12.29. 10:49

A hó alá szorult aranybányász mentésére sietőket is betemette a lavina

Hógörgeteg temetett be egy embert, majd a mentésére indult tízfős csapatra újabb lavina zúdult szombaton reggel Oroszországban – adták hírül habarovszki hatóságok.

A 11 férfi közül kilenc megmenekült, egyet holtan ástak ki az első bajba jutott és a mentők mentésére érkezők. A kimentettek közül többen megsérültek, egyikük súlyosan. Egy embert belehalt sérüléseibe a közeli aranybánya üzemorvosi rendelőjében.

Az eset Oroszország távol-keleti részén, a Habarovszki terület Mnogoversinnij falujánál történt. Három lavina gördült le egymás után a hegyről, az első betemette az aranybánya kompresszorállomását, a második a helyszínre érkező mentőcsapatot, a harmadik pedig elzárta az odavezető utat. Az első szerencsétlenül járt férfit az aranybánya egyik létesítményében temette maga alá a lavina. A bajba került tíz mentő ugyancsak a cég alkalmazottja volt.

Meteorológusok szerint a térségben ritkán fordulnak elő lavinák, és a mostani jelenséget az Ohotszki-tenger felett folyamatosan keletkező ciklonok és az erős havazások okozták, illetve az erős szél, amely feltorlaszolta a havat a hegyoldalban.

Karácsony második napján a francia Alpokban is történt egy lavinabaleset. A bajba került kisfiú, bár negyven percig feküdt a hó alatt, csodával határos módon túlélte az esetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában