Hallgassa élőben!
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

6393 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 135 beteg

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, a cél a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett újabb védelmi intézkedések, amelyeket a kormány továbbra is fenntart.

6393 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 198 440 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – számol be a koronavirus.gov.hu.

Elhunyt 135 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 364 főre emelkedett. A gyógyultak száma 52 126 főre emelkedett, az aktív fertőzöttek száma 141 950 fő.

Az aktív fertőzöttek 21%-a, az elhunytak 24%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. 7591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 647-en vannak lélegeztetőgépen. A beazonosított fertőzöttek számában megjelennek a mentők által, a szűrőbuszokon, és a kórházi dolgozók körében gyorsteszteléssel kiszűrtek is. A bölcsődei, óvodai, iskolai és szociális dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés összesített eredménye jövő hét elején várható.

Borítókép: Orvostanhallgatók védőruhát vesznek fel a koronavírustesztek elvégzése előtt a budapesti Hermann Ottó Általános Iskolában 2020. november 26-án

Hozzászólások

Szex másfél méterről
Mindenki kiakadt: nagyon bizarr szexmódot ajánlanak a hatóságok
elment hangya / 2 órája
Koronavírus áldozata lett a magyar válogatott labdarúgó
Handel György az év eleje óta kórházban volt.
felfoghatatlan / 2 órája
Sokkoló: fejtetvek miatt halt meg egy kislány, infarktust kapott
merész / 3 órája
Berki Krisztián megmutatta félmeztelen feleségét
szuris nyaralás.... / 4 órája
Hogy micsoda? Vakcinaturizmus: 16 millióért visz oltani a luxus utazási iroda
fagy / 4 órája
Most csak a harmadik legfagyosabb lett Zabar
megható / 4 órája
Nem hittek a szemüknek a rendőrök, amikor meglátták, mi van az erdőben holtan talált nő kabátjában
bér / 4 órája
Több tízezer forinttal nőhet a fiatalok fizetése