Keresztény értékek

2023.06.07. 19:52

Követendő példának nevezte Magyarországot Ferenc pápa

A katolikus egyházfő kiemelte, hazánkat számos támadás éri, amiért kiáll a keresztény értékek mellett.

MW

Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2023. június 7-én

Forrás: MTI/EPA-ANSA

Fotó: Ettore Ferrari

Az Olasz Püspöki Konferencia a napokban tartotta 77. közgyűlését a Vatikánban. A nem sajtónyilvános esemény nyitónapján, május 22-én felszólalt Ferenc pápa, és megírt beszédétől eltérve Magyarországgal példálódzott a hallgatóság előtt – értesült a Magyar Nemzet.

Térjetek vissza Európa keresztény értékeihez, annak alapító atyáinak szándékai szerint! Ezt teszi Magyarország is, amelyet számos támadás ér emiatt

– mondta a katolikus egyházfő.

A közgyűlésen megfigyelőként részt vett Ternyák Csaba egri és Udvardy György veszprémi érsek.

Kiadták Ferenc pápa magyarországi beszédeit

Nyomtatásban is megjelentette Ferenc pápa magyarországi apostoli útja során mondott beszédeinek magyar fordítását a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) – olvasható a testület nyári rendes ülése után, szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményben.

 

A konferencia arra buzdítja az egyes plébániákat, lelkiségi mozgalmakat és egyházi csoportokat, hogy tegyék közösségi alkalmaik témáivá Ferenc pápa Magyarországon elhangzott gondolatait.

 

Az MKPK tagjai az ülésen összegezték Ferenc pápa apostoli látogatásának tapasztalatait, és meghallgatták Michael Wallace Banach apostoli nuncius értékelését is.

 

A püspökök ezúton is külön köszönetüket fejezik ki mindenkinek, aki a pápalátogatás szervezésében, lebonyolításában bármilyen módon részt vett, és külön köszönik a sajtó képviselőinek, hogy tudósítottak a látogatás eseményeiről – olvasható a közleményben.

 

A püspökök testülete újabb öt évre Tóth Tamást nevezte ki az MKPK titkárának és Németh Gábort az MKPK titkársága irodaigazgatójának.

 

Azt is írták: a Katolikus Karitász továbbra is hetente több teherautónyi szállítmánnyal, több millió forint értékben támogatja a Kárpátalján működő római és görögkatolikus karitászcsoportokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában