Találkozó

2023.06.02. 15:54

Az Európa Tanács konzervatív képviselőit fogadta a magyar kormányfő

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Karmelita kolostorban fogadta az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Európai Konzervatívok és Demokratikus Szövetség (EC/DA) képviselőcsoportjának tagjait – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

MW

Orbán Viktor kormányfő (k) fogadja az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Európai Konzervatívok és Demokratikus Szövetség (EC/DA) képviselőcsoportjának tagjait Karmelita kolostor teraszán 2023. június 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A képviselők a frakció Budapestre szervezett szemináriumára érkeznek hazánkba.

A képviselőcsoport a koronavírus-járvány lezárulta óta most először szervezett hivatalos külföldi rendezvényt, és üzenetértékű, hogy ennek helyszíne Budapest lett.

ORBÁN Viktor
Orbán Viktor kormányfő (k) fogadja az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének Európai Konzervatívok és Demokratikus Szövetség (EC/DA) képviselőcsoportjának tagjait Karmelita kolostor teraszán 2023. június 2-án
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher / Forrás: MTI

A rendezvény kétnapos, a kulturális programok mellett a résztvevők olyan témákról folytatnak panelbeszélgetéseket, mint a hagyományos európai családok előtti kihívások, Európa és a jobboldali pártok jövője vagy a migráció.

Európai Konzervatívok tanácskoztak Budapesten

Más témák mellett a migrációról és a konzervatív egység további erősítésének kilátásairól volt szó azon a tanácskozáson, amelyet az Európa Tanács (ET) Parlamenti Közgyűlésében működő Európai Konzervatívok – Demokratikus Szövetség frakciója tartott pénteken Budapesten.

 

„Az európai konzervatívok támogatják a magyar kormány erőfeszítéseit a migrációs válságban. A magyar hatóságok csak tavaly 270 ezer embert akadályoztak meg abban, hogy illetéktelenül a schengeni zóna területére lépjenek” – emelte ki Varga Judit igazságügyi miniszter az eseményt követő sajtótájékoztatón.

 

Ian Liddell-Grainger, a frakció brit vezetője arról beszélt, hogy a konzervatív erők egyre erősebbek Európában. Hozzátette: az Egyesült Királyság az EU-ból kilépett, de Európát nem hagyta el.

 

Németh Zsolt, az ET konzervatív frakciójának helyettes vezetője azt mondta, céljuk az, hogy az európai pártcsaládok erősorrendjében a konzervatívok előrelépjenek a második helyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában