Ferenc pápa kifejtette a véleményét a genderideológiával kapcsolatban

A katolikus egyházfő egy interjúban beszélt az ideológiáról, és annak hatásairól.

Ferenc pápa heti általános audienciájára érkezik a vatikáni Szent Péter téren 2023. március 8-án

Forrás: MTI/AP

Fotó: Andrew Medichini

„A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás” – fogalmazott Ferenc pápa a La Nación argentin lapnak adott interjújában. A Catholic News Agency, amely angolra fordította a beszélgetést, rámutatott, hogy Ferenc pápa az „ideológiai gyarmatosítás” kifejezést korábban az olyan esetek leírására használta, amikor a fejlődő országoknak nyújtott segélyek a fogamzásgátláshoz, az abortuszhoz, a sterilizációhoz vagy a nemi ideológiákhoz kötődtek - írja a Magyar Nemzet.

Hogy miért veszélyes a genderideológia? Azért, mert összemossa a különbségeket a férfiak és a nők között. Az emberiség növekedését a különbségek feszültsége táplálja. A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással

 – folytatta az interjúban a katolikus egyházfő, hozzátéve, hogy az emberiség gazdagsága a különbségekben rejlik.

Ferenc pápa kifejtette, azért beszél minderről, mert egyesek kissé naivak, és azt hiszik, hogy ez a haladás útja, és nem tesznek különbséget a szexuális sokféleség és aközött, ami már a nemek antropológiája. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában