DK-megemlékezés

2023.03.15. 21:50

Dobrev magához szorította Rácznét, Gyurcsány újabb átlépőről beszélt, és még Internacionálé is volt (videó)

Csupán pár százan gyűltek össze az Egyetem térre, a Demokratikus Koalíció március 15-i rendezvényére. Az érdeklődés annak ellenére volt csekély, hogy a DK az egyetlen olyan ellenzéki párt, amelyik központi, nyílt megemlékezést tartott, sőt, az eseményt azzal hirdették, hogy hosszú idő után egy színpadra áll Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára. Még egy furcsa ellentüntető is felbukkant, aki egy kávéház teraszán, megafonba kezdte el énekelni az Internacionálét, ami azonban a DK-szimpatizánsok tetszését nem nyerte el.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszédet mond a párt budapesti nagygyűlésén, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján tartott megemlékezésén az Egyetem téren 2023. március 15-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Gyurcsány Ferenc pártja az elmúlt hetekben látszólag növekedésnek indult, hiszen szinte minden héten bejelentenek valakit, aki otthagyja addigi közösségét és a DK-ban folytatja politikai pályafutását. Legutóbb például Szabó Zsoltról, Dunaújváros alpolgármesteréről érkezett hír, hogy otthagyja a Párbeszédet.

Sem Dobrev Klára, sem Gyurcsány Ferenc nem volt hajlandó válaszolni a sajtó kérdéseire, a DK elnöke annyit azonban elmondott, hogy március 16-án újabb átlépő nevét jelentik be.

 

A Mediaworks kérdéseire viszont válaszolt Varga Ferenc, aki a Jobbikból lépett át, mint mondta, jól érzi magát új pártjában. Varga kritikus volt a többi párttal is, megfogalmazása szerint ők nem a választókkal, hanem magukkal vannak elfoglalva.
Varju László ellenben az mondta, hogy érzelmileg most is minden ellenzéki párt egy színpadon áll. Arra a kérdésre, hogy ez ezért van-e, mert mindenkit bekebelez a DK, a következőt válaszolta:

Azt, hogy mi történik a jövőben, azt nem tudhatjuk!

A Párbeszédből átigazolt Kocsis-Cake Olivio sem akart egyenes válaszokat adni a Mediaworksnek, helyette inkább ezúttal is mellébeszélt. 

Úgy tűnik, a „nem válaszolás”  képességét már Ráczné Földi Judit is elsajátította, aki szintén nem volt hajlandó válaszolni egyetlen neki feltett kérdésre sem. 

Ráczné a DK újonnan kinevezett országgyűlési képviselője, akit meglehetősen különös módon fogott le és szorított magához Gyurcsány Ferenc, pár héttel ezelőtt, az eskütételét követően. A kamerák kereszttüzében most színpadiasan Dobrev Klára is magához ölelte az offshore-botrányba keveredett képviselőt. Amikor Gyurcsány Ferenc a színpadra állt, az esetre utalva a közönségből valaki be is kiabált neki: „Egy ölelést, Feri!” Mire Gyurcsány csak ennyit válaszolt:

Gyere ide, te vad fiú!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában