Szakpszichológusi vélemény

2023.03.09. 08:55

Az etikett és illemtan sárba tiprását is jelenti Gyurcsány Ferenc ölelgetése

A felvételeken látható csuklófogás szexuális tekintetben akár kikötözött helyzethez is hasonlítható – mondta Hal Melinda klinikai szakpszichológus.

Forrás: Kocsis Máté/Facebook

– Biztos, hogy illetlenség volt, amit Gyurcsány Ferenc művelt, a volt miniszterelnök megalázó, szexista helyzetbe kényszerítette bele képviselőtársát – mondta a Mandinernek Hal Melinda klinikai szakpszichológus a volt miniszterelnök nagy vihart kavaró hétfői megnyilvánulása kapcsán, amikor is szokatlan módon gratulált a parlamenti esküjét letevő Ráczné Földi Juditnak.

Bár Gyurcsány később azt nyilatkozta, hogy előtte megbeszélték Ráczné Földi Judittal, mit fognak csinálni az eskütétel után, Hal álláspontja szerint a felvételek alapján úgy tűnik, a hölgy nem volt felkészülve a parlament szellemiségéhez egyébként sem résmentesen illeszkedő jelenetre. 

Ez a gesztus egy olyan emberrel szemben, akivel feltételezhetően nem vagyunk intim kapcsolatban, az etikett és illemtan sárba tiprását is jelenti egyben

– hangsúlyozta a szakember.

A felvételeken látható csuklófogás pedig szexuális tekintetben akár kikötözött helyzethez is hasonlítható. Eleve nem helyes ennyire közel hajolni valakihez. Az lett volna a helyes, hogy odalép hozzá, gratulál, kezet fognak. Esetleg még annyi, hogy a hölgy vállára helyezi a kezét

– mondta Hal Melinda.

Fotó: Fehér Gábor / Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Máthé Zsuzsa, a Szent István Intézet igazgatója elmondta: a képviselőnőt egyszerűen tárgyiasította Gyurcsány Ferenc. Egyfajta eszközként használta fel arra, amit aztán az ATV interjújában mondott el, hogy ez egy demonstrációs eszköz volt a többi ellenzéki párt megfenyegetésére.

A gesztus tükrözte Gyurcsány Ferenc politikáját, amely egy indulatokkal teli, kompromisszumot nélkülöző erőpolitika

– mondta Máthé Zsuzsa.

 A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában