Tovább folyik a nyomozás

2023.02.14. 19:22

Három szélsőbaloldalit letartóztattak a Budapesten járókelőkre támadók közül

Nagy erőkkel keresi a rendőrség a támadók bűntársait.

Képkivágás a térfigyelőkamera felvételéből

Forrás: Youtube

Három fő letartóztatását rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) annak az antifasiszta csoportnak a tagjai közül, akik a múlt hétvégén brutális módon bántalmaztak több járókelőt is Budapesten – tudta meg a Magyar Nemzet. Egy személy bűnügyi felügyeletbe került.

A rendőrség közösség tagja elleni erőszak megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Az antifakülönítmény legalább 15 főből állt, közülük egyelőre 4 személyt számoltattak el, a többiek felkutatása jelenleg is zajlik.

Megírtuk: Budapesten a múlt hétvégén négy helyszínen zömmel külföldi és magyar antifasiszta aktivisták kegyetlen módon, csoportosan, orvul támadva viperákkal, vascsövekkel, ólombélésű kesztyűkkel, speciálisan átalakított kalapácsokkal félholtra vertek a nyílt utcán embereket, akiket előbb hátulról leütöttek, majd a földre került védtelen áldozatot véresre verték és rugdosták, végül könnygázzal lefújták. Valamennyiüknek az volt a „bűnük”, hogy terepmintás ruhában, fekete bakancsban és dzsekiben voltak, ám az első adatok szerint egyikük sem a február 11-ei kitörés napi szélsőjobboldali megemlékezésre igyekezett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) már az első támadás után 24 fős külön nyomozócsoportot állított össze, amelynek létszáma 45 főre bővült.

A teljes cikket ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában