Sopronbánfalva

2023.02.06. 10:04

Elkezdődött a soproni stratégiai kormányülés

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével hétfő reggel megkezdődött a háromnapos stratégiai kormányülés a sopronbánfalvi kolostorban, az első téma a hajnali törökországi földrengés volt - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Elkezdődött a soproni stratégiai kormányülés

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

A kormányülés elején áttekintették, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani a földrengés sújtotta Törökországnak. E célból 

a kormány haladéktalanul felveszi a kapcsolatot a török hatóságokkal

– közölte Havasi Bertalan. A miniszterelnök sajtófőnöke hozzátette: a szerdáig tartó stratégiai kormányülés kiemelt témája Brüsszel szankciós politikája és az, hogy ennek káros hatásaitól, a szankciós inflációtól, a magas energiaáraktól hogyan lehet megvédeni Magyarországot.

„Elkezdődött a soproni stratégiai kormányülés, ahol elsőként a hajnali törökországi földrengéssel kapcsolatban azt vitattuk meg, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani a bajban lévőknek. A háromnapos ülésen szó lesz ezenkívül az ukrajnai háborúról és annak nemzetközi összefüggéseiről, illetve az elhibázott brüsszeli szankciók gazdasági hatásairól” – írta közösségi oldalán Orbán Balázs, a kormányfő politikai igazgatója. 

A napirendi pontok között szerepel továbbá Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre, valamint a vidékfejlesztési stratégia és a magyar tudomány lehetőségei is 

– folytatta bejegyzését a politikus.

Szijjártó Péter is megérkezett Sopronbánfalvára, a kormányülésre. Erről a Facebookon posztolt fotókat. 

Stratégiai kormányülés. Az elhibázott szankciók eddig sem hozták közelebb a békét, mindeközben pedig komoly károkat okoztak az európai országok gazdaságinak. A Kormányban azért dolgozunk, hogy az év végére egy számjegyűre csökkentsük a háborús inflációt!

– közölte közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

Meggondolatlanság helyett megfontoltság, kiszámíthatatlanság helyett kiszámíthatóság, külföldi helyett nemzeti érdek - néhány hívószó ami a magyar kormány munkáját jellemzi, amire ma még inkább szükség van

– számolt be Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Facebookon.

Kihelyezett kormányülés. Fő témánk Brüsszel szankciós politikája és annak káros hatásai. Megvédjük Magyarországot a szankciós inflációtól és a magas energiaáraktól!

– írta közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában