B. Zsolt szexbotránya

2023.02.25. 12:29

Bagdy Emőke: mondjuk ki, hogy büntetendő, ami a gyermeket testileg-lelkileg-kapcsolatilag károsítja

Prof. Dr. Bagdy Emőke az Origónak adott interjút a 15 éves diákkal szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens kapcsán. A klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta leszögezte: fel kell állítanunk azokat a határokat, amelyekben minden épeszű ember egyetért.

A Duna-díjjal kitüntetett Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, a pszichológiatudomány kandidátusa a budai rendelőjében 2021. november 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Cseke Csilla

Mondjuk ki őszintén és tisztán, ez pedofília – szögezte le Prof. Dr. Bagdy Emőke a napokban napvilágot látott és nagy felháborodást kiváltó ügyről, ahol diákkal létesített szexuális viszonyt egy pedagógiai asszisztens. Bagdy Emőke szerint, ha bármiféle más elnevezést gyártott is rá az új nevezéktan,

ez akkor is a pedofília kategóriájába esik, mert a még fejlődésben lévő ifjúságnak a traumatizálásáról van szó, 

annak kapcsán pedig, ha pedig tettekre is sor kerül, megrontásról van szó – hangsúlyozta.

A szakember álláspontja szerint, azért kell ezt nyíltan kimondani, mert az a szemléleti szabadosság, amit az LMBTQ mozgalom a legnagyobb lendülettel és szívóssággal előidézett az utóbbi időben, az a fajta szabadosság irányába vezető szexuális tolerancia követelménye, hogy nézeteikre mondjunk igent és tágítsuk ki a normalitás határait, már szinte nem teszi lehetővé a jelenségek közmegegyezéses, eredeti néven nevezését.

Annak kapcsán, hogy mit lehetne tenni a 15 éves diákkal szexuális kapcoslatot létesítő pedagógiai asszisztens ügyében, Bagdy Emőke úgy értékelt, hogy ebben a „katyvaszban” nincsenek nyilvános közmegegyezések arról, hogy mi jó és mi nem jó. 

Hangsúlyozta, hogy bár a gyermekvédelmi törvény elég nyilvánvalóan kimondja, de nem foglal büntető szankciókkal állást.

A szakember a "sztereotip szexualitással" megbélyegzettek nevében arra szólított fel, hogy

mondjuk már ki, hogy büntetendő mindaz, ami a gyermeket fejlődésében testileg-lelkileg-kapcsolatilag károsítja, aminek traumatikus nyoma marad a személyiségben, vagy ami egy olyan útra viszi, ami a természetestől eltéríti és büntetendő az is, aki ennek irányába erőfeszítést tesz. A pedofília szexuális deviancia és büntetendő!

– értékelt az interjúban Bagdy Emőke. Arra szólított fel, hogy állítsuk fel azokat a határokat, amiben minden épeszű ember egyetért. Példaként hozta fel a nyugati egyetemeket, ahol divat, trendi dolog az irányzathoz sorolódni, a szélsőségek úttörő hőstettek.

A pedagógiai asszisztens botránya kapcsán elmondta:

ha mi nem statuálunk példát ezzel a konkrét esettel kapcsolatban, ha nem mondjuk ki azt, hogy »ezt nem engedjük!«, akkor nagy baj lesz.  Muszáj éles határt vonni: állapítsuk meg mi a jó és a rossz, hol vannak a határok és a törvény foglaljon állást! Mert ez egy büntetendő cselekmény.

Az Origónak adott interjújában Bagdy Emőke beszélt többek között az szexuális fejlődés zavartalanságának fontosságáról és kitért arra is, hogy milyen hatalmas károkat tud okozni a genderideológia, ha még egy fejldésben lévő gyermekre vagy kamaszra erőltetik.

A teljes interjú IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában