Járvány

2023.02.08. 08:56

6,422 millió az oltottak, 825 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 30 beteg

A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 643 fő, közülük 6 208 513-an a második, 3 904 693-an a harmadik, 423 023-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a Koronavírus Sajtóközpont.

Illusztráció/Beoltanak egy férfit az eredeti vírustörzsre, továbbá az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett új Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal - negyedik, megerősítő oltásként

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Az MTI-hez eljuttatott közleményben azt írták: 

az előző héten 825 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 193 272-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma.

Meghalt a múlt héten 30, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 707-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 140 795 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 3770-re csökkent.   

Tudatták azt is, hogy 

jelenleg 337 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.   

A közlemény szerint Magyarországon a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik”, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Kiemelték: a vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket változatlanul az oltás felvételére kérik.   

A megerősítő vakcina felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – tették hozzá.

Nem változott a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

Nem mutat számottevő változást a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben - írta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

Azt írták: a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja "országos átlagban továbbra sem mutat számottevő változást".

A vizsgált városok többségét stagnáló tendencia jellemzi, csökkenés Győr, Kecskemét, Miskolc, Salgótarján, Szekszárd, Tatabánya és Zalaegerszeg mintájában mérhető - írták.

Hozzátették: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja Győrben, Szekszárdon és Miskolcon a "mérsékelt", míg a többi vizsgált helyszínen az "emelkedett" kategóriába sorolható.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában