Elutasítás

2023.01.07. 09:29

Összefogás helyett újra káosz van az ellenzéki oldalon

Teljes a káosz a baloldalon a jövőre esedékes önkormányzati választással kapcsolatban, de az szinte biztosra vehető, hogy nem lesz újabb előválasztás.

Szavazósátor az ellenzéki főpolgármesteri előválasztáson a Blaha Lujza téren 2019. június 20-án

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Róka László

Bár lépten-nyomon az összefogás szükségességét hangoztatják, a baloldali pártok annyi módon vágnának neki a jövő évi önkormányzati választásnak, ahányan vannak. Miközben az önállóan életképtelen MSZP továbbra is ragaszkodik a nemrég még csodafegyvereként emlegetett előválasztáshoz, ennek lehetőségét már az LMP is elutasítja - írja a Magyar Nemzet.

"Ahogy az 2021-ben történt, az az őrületnek egy definíciója. Az egy olyan tragédiát okozott, amit úgy hívnak, hogy a negyedik kétharmad" – jelentette ki az ötletről Ungár Péter az ATV-ben. 

Az LMP társelnöke közölte: nem fog részt venni a szocialisták által kezdeményezett előválasztásról és együttműködésről szóló tárgyaláson, szerinte ezt az évet ugyanis arra kell fordítani, hogy koherens világképet alakítsanak ki, képesek legyenek egy politikai ajánlatot tenni a választóknak. 

Mindezek tükrében úgy tűnik, aligha lesz újra előválasztás, hiszen azt korábban már a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc, illetve a Jobbik elnöke, Gyöngyösi Márton is elutasította.

Mindeközben Karácsony Gergely elképesztő magabiztossággal beszélt arról, hogy újra főpolgármester lesz. "Nekem négyszer annyi szavazóm van Budapesten, mint a DK-nak, és másfélszer annyi, mint az összes ellenzéki pártnak együttvéve. Én vagyok a legnépszerűbb politikus, nem látom, hogy miért kellene aggódnom" – mondta az ATV-ben a főpolgármester, aki szerint akkor is nyerne, ha a DK, az MSZP vagy bármelyik más ellenzéki párt indítana ellene jelöltet.

A teljes cikket itt olvashatja el

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában