Találkozó

2023.01.31. 09:36

Orbán Viktor: Európa nem lehet stabil és biztonságos Törökország stabilitása és biztonsága nélkül

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Mevlüt Cavusoglu török külügyminisztert, aki magyar kollégája, Szijjártó Péter meghívására érkezett Budapestre – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden.

Orbán Viktor Törökország külügyminiszterével tárgyalt

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

A megbeszélésen Magyarország és Törökország kétoldalú kapcsolatainak további megerősítéséről egyeztek meg. Orbán Viktor elmondta: Magyarország elkötelezett a gazdasági kapcsolatok fejlesztése mellett, és mindent megtesz annak érdekében, hogy sikerüljön elérni a hatmilliárd dolláros magyar–török kereskedelmi forgalmat.

A magyar kormányfő szerint Európa nem lehet stabil és biztonságos Törökország stabilitása és biztonsága nélkül. Éppen ezért az Európai Uniónak támogatnia kell Törökországot a migrációs kihívások kezelése során

 – szögezte le.

CAVUSOGLU, Mevlüt; SZIJJÁRTÓ Péter; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszterrel (b) tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 31-én
Fotó: Benko Vivien Cher / Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Orbán Viktor és Mevlüt Cavusoglu egyetértett abban, hogy a nemzetközi közösségnek az orosz–ukrán háború mielőbbi, békés lezárásáért kellene erőfeszítéseket tennie.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában