Sérülés

2023.01.09. 23:06

Kórházba került Jair Bolsonaro volt brazil elnök

A volt elnök most jelentkező bélrendszeri panaszai összefüggésben állnak a 2018-as választási kampánya során elszenvedett szúrt sebével - közölte hétfőn felesége, Michelle Bolsonaro az Instagram-oldalán.

Jair Bolsonaro

Forrás: AFP

Fotó: Evaristo Sa

Brazíliai kezelőorvosa, António Luiz Macedo szerint Bolsonarónak bélrendszeri elzáródása lehet, de valószínűtlen, hogy műtétre lenne szüksége. "Nem súlyos eset" - mondta a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva. Korábban egy a családhoz közel álló forrás is megerősítette, hogy Bolsonaro állapota "nem aggasztó".

 

Bolsonaro eddig hat műtéten esett át, négy ezek közül közvetlen összefüggésben volt az ellene öt éve elkövetett támadással.

 

 

A korábbi jobboldali brazil elnök több száz híve vasárnap egyszerre rohamozta meg az elnöki palotát, a kongresszus és a legfelsőbb bíróság székházát. A szemmel láthatóan felkészületlen rendvédelmi erőknek közel négy órára volt szükségük, hogy visszaszorítsák és eltávolítsák a rendbontókat.

 

Hétfőn Bolsonaro 1200 hívét vették őrizetbe, akik a főváros szívében sátoroztak, és az ideiglenes tábort felszámolták. A több mint két hónapja Brazíliavárosban táborozó tüntetők katonai beavatkozást követeltek a megválasztott baloldali Luis Ignácio Lula de Silva elnök hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában