Jótékonykodás

2022.12.01. 22:35

Karácsonyi adománygyűjtést hirdet az evangélikus egyház a Kárpátalján élők javára

A felajánlásokat december 1-15. között várják, a befolyt összegből a menekülteket fogadó evangélikus diakóniai intézmények helyszíni munkáját, valamint a Kárpátalján élő rászorultakat, az oda, illetve Kelet-Magyarországra érkező menekülteket segíti az egyház takarók, fűtőeszközök, termoszok és főzőlapok vásárlásával.

Ukrán belső menekültek érkeznek egy befogadóközpontba a Harkiv megyei Csuhuivban 2022. május 30-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Szergej Kozlov

Megmelegedni és jóllakni címmel karácsonyi adománygyűjtést indít a Magyarországi Evangélikus Egyház a Kárpátalján élő rászorultak és a háború elől menekülők támogatására.

Az egyház MTI-hez eljuttatott csütörtöki közleménye szerint december 1-15. között várják a pénzbeli felajánlásokat, a befolyt összegből a menekülteket fogadó evangélikus diakóniai intézmények helyszíni munkáját, valamint a Kárpátalján élő rászorultakat, az oda, illetve Kelet-Magyarországra érkező menekülteket segíti az egyház takarók, fűtőeszközök, termoszok és főzőlapok vásárlásával.

Azt írták: a beköszöntő tél és az energiaellátást biztosító infrastruktúra folyamatos orosz támadása miatt Ukrajnában több millió ember az eddiginél is nagyobb, emberpróbáló kihívások elé néz. Ukrajna számos területén, így Kárpátalján sincs hetek óta áram. Ennek következtében nincs fűtés és nem működnek az ivóvízellátást biztosító szivattyúk sem.

Az iskolákat, óvodákat nem lehet bezárni, így ezekben az intézményekben csak egy-egy nagyobb helyiséget igyekeznek befűteni, hogy a gyerekek ne fázzanak. Mindez érinti a helyieket és azokat a menekülőket is, akik az ország más területeiről érkeznek ebbe az országrészbe.

A helyi segélyszervezetek és a nyíregyházi evangélikus szeretetszolgálatok helyszínen dolgozó munkatársainak beszámolói szerint napról napra egyre többen érkeznek a magyar-ukrán határra. A kilátástalanság útnak indítja a családokat, akik azonban mindenfajta célirány és kapcsolatok nélkül érkeznek.

A segítségnyújtás leggyorsabb és leghatékonyabb módja a pénzbeli adomány, ezért a Magyarországi Evangélikus Egyház karácsonyi adománygyűjtést indít. Adakozni online bankkártyás fizetéssel a Perselypénz.hu oldalon vagy banki átutalással lehet a 11707024-20478070 bankszámlaszámra az M.EV.EGYH. rendkívüli gyűjtés megjelölésével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában