Mesekönyvek Mikulásra

2022.12.06. 15:36

Átadta az első adományokat a rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet

Az első könyvadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet Szolnokon található családok átmeneti otthonában élő gyermekek vehették át Mikulás napján. Szolnokon összesen mintegy háromszáz, a Segélyszervezet és partnerszervezetei látókörében élő gyerek részesül az adományból.

A könyvadományokat az Ökumenikus Segélyszervezet Szolnokon található családok átmeneti otthonában élő gyermekek vették át Mikulás napján

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

Fotó: Fekete Dániel

Október közepén hirdette meg közös országos mesekönyvgyűjtő akcióját az Ökumenikus Segélyszervezet és a Foxpost. Az akcióhoz könnyen lehetett csatlakozni, mivel a kiválasztott könyveket a cég országosan elérhető, több mint hétszáz csomagautomatájának egyikébe kellett csak elhelyezni. A minden várakozást felülmúló kezdeményezés során 67 raklapnyi könyv érkezett, amit önkéntesek válogattak szét korosztályok, illetve típus szerint. Az adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet országos intézményhálózatában, illetve a szervezet látókörében élő gyerekek, továbbá partnerintézmények számára juttatják el.

A dobozokban a mesekönyvgyűjtésnek első adományai találhatóak
Fotós: Fekete Dániel / Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

 A meseolvasással, énekléssel színesített ajándékátadás alkalmával Sándorné Pólik Róza, az Ökumenikus Segélyszervezet szolnoki átmeneti otthonának vezetője elmondta, hogy az ünnepi időszakban érkező adományok nagymértékben segítik a gondjaikra bízott gyermekes családokat, hiszen például ma, mikulás napján is kapnak ajándékot a rászoruló gyerekek. Különösen fontos, hogy a Foxposttal közös országos segélyakció során minőségi adományok érkeztek, melyeknek köszönhetően azok a szülők, akik amúgy nem jutottak volna hozzá ilyen könyvekhez, az esti meseolvasások alkalmával értékes időt tudnak eltölteni gyermekikkel.

Gyerekek az Ökumenikus Segélyszervezettől kapott ajándékkönyveket lapozgatják a Szolnokon található családok átmeneti otthonában
Fotós: Fekete Dániel / Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. A szervezet intézményei nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján, ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak. A többszörösére megnövekedett energiaárak, az égbe szökő élelmiszerárak ennek a segítségnyújtásnak a folytatását is veszélyeztetik, éppen akkor, mikor sok családnak nagyobb szüksége van rá, mint valaha.

Az adventi adománygyűjtés célja nem egy egyszeri ajándékozás csupán, azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből és esélyt adjon a rászoruló családoknak a felzárkózásra, a gyermekeknek pedig segítsen a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében a legnehezebb körülmények között is.

Hogyan lehet csatlakozni az összefogáshoz?

• A 1353-as adományvonalon hívásonként illetve sms-enként 250 forinttal lehet adományozni

• Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken a 11705008-20464565 bankszámla számon is.

• A segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén felállított Adománypontjában, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt a látogatóktól. A helyszínen lehetőség nyílik megismerkedni a Segélyszervezet munkájával, az adományboltban pedig a Segélyszervezet intézményeiben készített ajándéktárgyak vásárlásával lehet segíteni! 

• Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a Segélyszervezet munkáját december 24-ig, melyek december 1-től már online is elérhetők a Tesco Otthonról felületén 250, 500, valamit 1000 forint értékben.

• A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal

• Önkéntesként: az Ökumenikus Segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az [email protected] címen, akik szívesen segítik adománygyűjtést.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában