Fokozott készenlét

2022.09.01. 16:41

Megnövekedett reagálóképességről tettek tanúbizonyságot a katonák a bakonyi hadgyakorlaton

A Bakony Harckiképző Központ Újdörögd "romváros" területén végzett különleges műveleti hadgyakorlata során Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: az elhúzódó háború és a folyamatos migrációs nyomás teszi szükségessé a kiemelt intenzitású gyakorlatozást.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter beszédet mond, mögötte Sándor Tamás vezérõrnagy, Simon Péter ezredes és Ruszin-Szendi Romulusz vezérõrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Magyar Honvédség (MH) harc- és reagálóképességének növelése kapcsán elrendelt különleges mûveleti gyakorlat után az MH Bakony Harckiképzõ Központ "romváros" területén Újdörögdön 2022. szeptember 1-jén

Forrás: MTI

Fotós: Vasvári Tamás

A Magyar Honvédség megnövekedett harc- és reagálóképességéről tettek tanúbizonyságot a résztvevők a Bakony Harckiképző Központ Újdörögd "romváros" területén végzett különleges műveleti hadgyakorlata során, a készenlét fokozására a megnövekedett biztonsági kockázat miatt van szükség - mondta a honvédelmi miniszter a helyszínen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: az elhúzódó háború és a folyamatos migrációs nyomás teszi szükségessé a kiemelt intenzitású gyakorlatozást.

A tárcavezető, aki a nyár elején rendelte el a készenlét fokozását, elmondta, 274 hadgyakorlat zajlik ebben az évben.

Az újdörögdi hadgyakorlatról szólva közölte: "a különleges és a hagyományos erők nagy dinamikával végezték a gyakorlatot".

Közölte: a kormány támogatja a Magyar Honvédség erőfeszítéseit, egyebek mellett az átlagosan 26 százalékos illetményemeléssel.

Nagyon fontos a magyar katonák hazaszeretete, elszántsága, elkötelezettsége, amellyel a béke szolgálatában állnak

 - tette hozzá.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka arról beszélt, hogy a harc- és reagálóképesség fokozása több elemből áll. A haditechnika fejlesztése, a készültségi szolgálat fokozása, új harceljárások gyakorlása és a haderőstruktúra átalakítása mind ezt a célt szolgálja - hangsúlyozta.

Sándor Tamás vezérőrnagy elmondta, a gyakorlat során a szárazföldön zajló különleges műveleti képesség és a légierő együttműködése volt követhető.

Az újdörögdi és a szolnoki bázison mintegy 300 ember, 54 technikai és 10 repülőeszköz bevonásával augusztus 26. és szeptember 2. között zajló gyakorlat kilenc katonai szervezet bevonásával zajlik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában