Baloldali konfliktus

2022.09.09. 11:31

Felfüggesztette az újpesti polgármester párttagságát a Momentum

Déri Tibor a 2024-es önkormányzati választáson már nem indul újra a polgármesteri székért, helyette a hírek szerint a DK-s Trippon Norbert lehet az ellenzéki befutó, aki egyébként már kétszer is alulmaradt a fideszes Wintermantel Zsolt mögött.

Déri Tibor újpesti polgármester

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Déri Tibor két év múlva nem indul újra az újpesti polgármesteri posztért; a momentumos kerületvezető döntése abból a közös levélből derült ki, amit az újpesti ellenzéki pártok aláírással küldtek a DK, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd újpesti szervezeteinek vezetői, önkormányzati és országgyűlési képviselői – írta meg a Mandiner. Hozzátették: 

a Momentum megerősítette, hogy Déri visszalép. 

Úgy tudni, a polgármester hétfőn tájékoztatta az ellenzéki frakciót, hogy nem indul újra. A politikus választását tudomásul vették és közölték, a ciklus végéig biztosítják a képviselő-testületi többséget és az önkormányzati döntésképesség feltételeit, mindeközben pedig megkezdik a felkészülést a 2024-es önkormányzati választásra – fogalmaztak.

Mint jelezték, 

a közös jelölt a hírek szerint a DK-s Trippon Norbert lesz,

 aki Déri alpolgármestere a IV. kerületben. Trippon 2010-ben és 2014-ben MSZP-s színekben indult a polgármesteri székért a IV. kerületben, mindkétszer kikapott a fideszes Wintermantel Zsolttól.

Továbbá a portál egy másik cikkében idézi a Momentum közleményét, miszerint 

felfüggesztették Déri Tibor párttagságát.

Az ellenzéki párt a felfüggesztés kapcsán bizalmi válságra hivatkozik: „Egy, az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a Momentum vezetése napokkal ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására. Ennek a vizsgálatnak az eredményét Déri Tibor nem megvárva szeptember 5-én arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri pozícióért. Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot. Ebből kifolyólag hozta meg a Momentum elnöksége a felfüggesztésről szóló döntését” – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában