Járvány

2022.08.24. 11:06

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus koncentrációja

A vírus az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Továbbra is stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán.

A közleményben azt írták, hogy a 33. héten a vizsgált városok közül enyhe emelkedő tendencia látszik Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Veszprémben, csökkenés tapasztalható Pécsen, Szegeden, Szekszárdon és Tatabányán, míg a többi helyszínen a tendencia stagnáló.

Az NNK közölte: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 21 mintavételi hely esetében az emelkedett, egy mintavételi helyen pedig – Zalaegerszegen – a mérsékelt kategóriába esik. A koncentráció skáláján négy fokozatot különböztetnek meg: alacsony, mérsékelt, emelkedett, magas.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy a vírus az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina  felvételére kérik. A harmadik, megerősítő oltás felvételét továbbra is javasolják annak, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt – írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában