Koncepciótlanság

2022.08.15. 08:33

Kudarcba fulladtak a baloldali tüntetések

Csupán mintegy tizede ment el az LMP tüntetésére azoknak, akik visszajelezték részvételüket a múlt hét végén. Nem ez az első alkalom, hogy sikertelenségbe fullad a baloldal valamelyik demonstrációja. Nincs olyan megoldásuk, amiről a társadalom többsége elhinné, hogy jobb lenne, mint a kormánypártoké, ezért nem kérnek a bukott ellenzékből – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Forrás: Magyar Nemzet / Havran Zoltán

Továbbra sem tud alternatívát kínálni az ellenzék a társadalmat foglalkoztató kérdésekre – jelentette ki Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a lap kérdésére válaszolva. 

– Nincsen olyan megoldásuk, amiről a társadalom többsége elhinné, hogy jobb lenne, mint a kormánypártoké, ezért nem kérnek a bukott ellenzékből az érdeksérelmet elszenvedett csoportok – tette hozzá. Úgy vélekedett, 

az ellenzék továbbra is csak követi az eseményeket és nem alakítja. Megjegyezte: tömegvonzásuk hiányának a legfőbb oka, hogy nincs olyan alternatívájuk, ami hiteles volna vagy vonzóbb lenne a kormánypártokénál.

Szerinte a baloldal javaslatai megalapozatlanok, mert nincsenek a költségvetésben ellentételezve vagy olyan indítványokat tettek, amelyeket Brüsszel nem enged. 

A teljes cikk Karácsony fenyegető beszólásával ITT olvasható.

Borítókép: Baloldali tüntető ücsörög az egyik ellenzéki demonstráción / Magyar Nemzet / Havran Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában