Ünnepi árlista

2022.07.28. 11:24

Mutatjuk, mennyibe fog kerülni egy korsó sör augusztus 20-án

Egy nap erejéig mondhatjuk máris, sikerül teljesen legyőzni a háborús inflációt. Méghozzá Szent István ünnepén, Magyarország talán legfontosabb piros betűs napján – írja a Metropol.

Meghökkentő, első pillantásra szinte hihetetlen árlista jutott a Metropol birtokába. Érdemes többször is átfutni, mert 350 forintért csapolt sört már sehol nem mérnek Magyarországon. Márpedig augusztus 20-án az állami ünnepség helyszínein garantáltan ennyi lesz majd egy korsó Borsodi Világos. Aki a dobozos változathoz ragaszkodna, az is pontosan ugyanannyit fizet majd – olvasható az oldalon.

De a mostanában divatos minőségi IPA sörért is csak egy ötvenessel kell majd többet adni, ami nyilvános rendezvényen ma már szinte elképzelhetetlen. Aki marad a jó hagyományos magyar fröccsnél, ugyancsak meglepődhet, mert a borok decije sem kerül majd többe mint 200 forint, vagyis egy fröccs és egy sör ára lényegében egyforma lesz. De aki az ünnep alkalmából megenged magának egy pálinkát, az sem rendül meg anyagilag. Minőségi pálinkákból 690 lesz egy feles, de aki ragaszkodik a jól bevált szilvához annak mindösszesen 590 forintot kell csak letennie a pultra.

Ezen az estén nyoma sem lesz az inflációnak, hiszen tavaly augusztus 20-án éppen ugyanennyibe, 350 forintba került a sör, azon az emlékezetes rendezvénysorozaton, amit idén a kiszivárgott hírek szerint megpróbálnak majd túlhaladni a rendezők.

Nem lesz könnyű dolguk, mert tavaly négy napon át zajlottak az események, augusztus 19-től egészen 22-ig, a látványos rendezvényeket a járvány enyhültével egyfajta felszabadulásként élte meg az ország. Tizennyolc helyszínen voltak látványos rendezvények és már nemcsak Szent István ünnepéről, hanem Szent István-napokról beszélhettünk. Országszerte több száz helyszínen tartottak szórakoztató, kulturális, zenei és családi programokat, sőt kisebb-nagyobb fesztiválokat.

A teljes, eredeti cikk ITT érhető el.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában