Narratíva

2022.06.02. 12:28

Sneider Tamás: Jakab Péter emberileg nem áll azon a szinten, hogy egy pártot vezessen

A politikus kifejtette, hogy ő már két évvel ezelőtt is látta, hogyha a Jobbik azt az utat követi, hogy összefog Gyurcsány Ferenccel, akkor a párt meg fog szűnni.

Tényként kezelhetjük, hogy a Jobbikban puccs van - ezt Sneider Tamás mondta a Mediaworks Hírcentrumnak. A párt korábbi elnöke ugyanakkor arról beszélt a Narratíva című műsorban, hogy ez elsősorban Molnár Enikő, tehát Jakab Péter kabinetfőnöke ellen zajlik. Molnár Enikő végül június 1-én le is mondott tisztségéről.

Sneider Tamás a podcast adásban arról beszélt, hogy Jakab Péter teljes egészében átengedte a párt irányítását Molnár Enikőnek, és ha nem kapja vissza a jogköreit, akkor Jakab is le fog mondani.  Sneider Tamás a Jobbik jelenlegi helyzetét a megszűnés előtt álló Kisgazdapárt, vagy az MDF utolsó éveihez hasonlította.

A politikus kifejtette, hogy ő már két évvel ezelőtt is látta, hogyha a Jobbik azt az utat követi, hogy összefog Gyurcsány Ferenccel, akkor a párt meg fog szűnni. Jakab Péter személyiségében pedig kódolva voltak a személyi ellentétek, mint fogalmazott; „Jakab Péter emberileg nem áll azon a szinten, hogy egy pártot vezessen, ő arra vállalkozott, hogy vigye a krumplit, vélhetően ezért adta át teljesen a Jobbik irányítását Molnár Enikőnek.” Sneider Tamás már megbánta, hogy nem küzdött 2020-ban erősebben az elnöki pozícióért, úgy gondolja, ha maradt volna, akkor a Jobbik ma egy erős, 15%-os jobbközép párt lehetne. Véleménye szerint a Jobbik már nem fog tudni önállóan elindulni egy választáson, és már nem lehet feléleszteni.

A műsorban a zaklatási botrány is szóba került. Sneider Tamás ismeri személyesen azt a Földi Istvánt, aki a hírek szerint meg akarta erőszakolni Szilágyi György élettársát. A konkrét ügyről nem tudott sokat mondani, de szavai szerint „sok minden igaz lehet a történetben.

Borítókép: Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. december 2-án. Mellette frakciótársa, Sneider Tamás.
MTI/Kovács Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában