Botrány

2022.06.03. 12:23

Magyar Nemzeti Médiaszövetség: követeljük Karl Pachner azonnali eltávolítását

Hisszük, hogy egyetlen médium, egy közszolgálati pedig különösen nem alkalmazhat olyan munkatársakat, akik sem fogalmazni, sem indulataikon uralkodni nem képesek - közölte a Médiaszövetség.

Az intézmény szánalmasnak, aljasnak és gyalázatosnak tartja, hogy az Österreichischer Rundfunk osztrák állami közszolgálati műsorszolgáltató (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója szívinfarktust kívánt a magyar miniszterelnöknek, „a magyar népet pedig hálátlannak és nacionalistának nevezte, amelynek szerinte nincs helye az Európai Unióban”- adta hírül a Magyar Nemzet

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség szerint különösen bizarr, hogy Karl Pachner, aki titulusa szerint az online tér hivatott ismerője, később sajnálatát fejezte ki, amiért néhány Facebook-felhasználó szerinte félreértette szavait.

A szövetség úgy véli − annak ellenére hogy régi motoros a balos újságírásban −, Pacher még mindig nem tanulta meg, hogy

„a szavaknak súlyuk, tetteknek pedig következményük van, és egy újságíró, különösen egy közszolgálati médium vezetője, késő este, akármilyen állapotban sem írhat le aljas és sértő gondolatokat”.

– Szavai egyáltalán nem voltak félreérthetők, de ha azok lettek volna is, akkor is csak azt bizonyítanák, hogy Pachner nem alkalmas újságírónak. Hisszük, hogy egyetlen médium, egy közszolgálati pedig különösen nem alkalmazhat olyan munkatársakat, akik sem fogalmazni, sem indulataikon uralkodni nem képesek. Karl Pachner ezt nem úszhatja meg egy bocsánatkéréssel: követeljük azonnali elbocsátását az osztrák közszolgálati médiából – írták.

Borítókép: Karl Pachner (Fotó: Karl Pachner Facebook-oldala)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában