Tisztújítás

2022.06.17. 13:57

Gyöngyösi Márton is elindul a Jobbik elnöki posztjáért

A párt Európai Parlamenti képviselője korábban több botrányos kijelentést is tett, emlékezetes például a zsidó származású parlamenti képviselők listázására tett javaslata.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője is indul elnökjelöltként a párt július 2-i tisztújításán, ezt maga az érintett erősítette meg Spirit FM Aktuál című műsorában – írja a Magyar Nemzet. Szerinte jelenleg az egyik legfontosabb kérdés a párt konszolidálása, EP-képviselőként kimaradt a Jakab Péter lemondása körüli konfliktusból, az ő megválasztása ezért a konszolidáció irányába mutatna. Gyöngyösi döntését később a Facebookon is bejelentette. Azt írta, hogy a Jobbik számára nincs más út, mint az, ha rendezzük sorainkat, és nemzeti-konzervatív értékrendünket képviselve megyünk tovább.

Emlékezetes, a Jobbik parlamenti képviselője még 2012-ben abbeli vágyát fejezte ki az Országházban, amely szerint itt lenne az ideje annak,

hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak.

A Jobbikos képviselő nyilatkozatát egyébként még maga Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely is megvédte, aki szerint nem nácizmus a zsidó származású képviselők listázása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában