Borítékolható a szakadás?

2022.06.16. 13:21

Az erőszakbotrányba keveredett Földi is indulhat a Jobbik elnöki posztjáért

Július 2-án tartja előrehozott tisztújító kongresszusát a Jobbik, ahol az erőszakbotrányba keveredett, Jakab Péter egyik legfőbb bizalmasának számító Földi István, illetve a Jakab Péter lemondását megelőző puccskísérletben szerepet vállaló Ander Balázs is indulhat a Jobbik elnöki posztjáért - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint rajtuk kívül Gyöngyösi Márton, a párt jelenlegi EP-képviselője is jelölteti magát. Az elnöki pozícióra aspirálóknak egy napjuk maradt a szándéknyilatkozatok leadására. 

Ezzel elég egyértelmű helyzetet teremtett a párt: míg Gyöngyösi Márton az „arany középutat” választva indul az elnöki posztért, addig indulása esetén a Jakab-féle vonalat az a Földi István vinné tovább, aki ellen személyi szabadság megsértése miatt indult nyomozás a tavaly decemberi, ököritófülpösi molesztálási ügyben. A Jakab-elleneseket Ander Balázs képviselné a pártban. Bármilyen döntés is születik július elején, az újabb pártszakadás szinte borítékolható.  

Borítókép: Földi István és Jakab Péter (Forrás: Földi István Facebook-oldala)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában