Ikonikus mondatok

2022.05.26. 12:29

Tizenhat éve hangzott el az őszödi beszéd (videó)

"Hazudtunk reggel, éjjel meg este." Az ikonikus mondat kitörölhetetlenül beleégett a magyarok emlékezetébe.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár közösségi oldalán emlékezett meg arról, hogy Gyurcsány Ferenc 16 évvel ezelőtt a szocialista frakció balatonőszödi ülésén elmondta botrányos beszédét. "Hazudtunk reggel, éjjel meg este." Egy ikonikus mondat, amely kitörölhetetlenül égett bele minden magyar ember emlékezetébe 16 évvel ezelőtt. Gyurcsány Ferenc és a bukott baloldal vezetői a hatalom megtartásának érdekében nem átallották átverni saját nemzettársaikat, kiárusítani és az államcsőd szélére sodorni az országot. Ne legyenek illúzióink, 16 év után is ugyanazokkal a tisztességtelen módszerekkel játszották volna ki a választókat, hagyták volna cserben hazánkat – a csomagolás változhat, de a lényeg ettől még ugyanaz marad. 

A magyar emberek április 3-án ismét egyértelmű döntést hoztak – trükkök százai helyett a biztonságot, a békét és a kiszámíthatóságot választották.

A beszédről Kocsis Máté frakcióvezető is megemlékezett egy videóval

" Tizenhat éve hangzott el az őszödi beszéd. A frakciónk álláspontja változatlan" - írta közösségi oldalán a politikus.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK vezérszónoka, a párt elnöke felszólal a jövő évi költségvetés általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. június 19-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában