Ötödik

2022.04.21. 14:56

A miniszteri találgatások kétharmada kacsa

Egyre több a találgatás a baloldali lapok és politikusok részéről azzal kapcsolatban, hogy kik lehetnek majd az újonnan felálló kormány tagjai, azonban minden eddigi információ teljes mértékben hamis, hiszen még nem zárultak le az ezzel kapcsolatos tárgyalások.

Egyre több a találgatás a baloldali lapok és politikusok részéről azzal kapcsolatban, hogy kik lehetnek majd az újonnan felálló kormány tagjai, azonban minden eddigi információ teljes mértékben hamis, hiszen még nem zárultak le az ezzel kapcsolatos tárgyalások – írja az Origo.

Gulyás Gergely a Kormányinfó során beszélt arról, hogy politikai értelemben véget ért a mostani kormány megbízása.

A kormány viszont mindaddig működik, amíg új kormány nem alakul, erre pedig az Országgyűlés alakuló üléséig, vagyis május 2-ig nem kerül sor.

Orbán Viktor miniszterelnök már sokakkal beszélt a jövővel kapcsolatban, amint sikerült minden személyi és szervezeti döntésre választ adni, akkor ad majd tájékoztatást a témával kapcsolatban a miniszterelnök.

A Népszava azonban ennek ellenére úgy gondolta, hogy szenzációhajhász cikkben kezdik el elemezni és találgatni, hogy kik lehetnek majd az új kormány tagjai. Mindezt ráadásul úgy írták meg, mintha belső információkat súgott volna nekik valaki, holott ez hazugság.

A baloldali lap hosszas elemzésbe bocsátkozott azzal kapcsolatban, hogy kitől milyen funkciókat vesznek majd el, kik kaphatnak új tárcát; volt olyan tárca, amelyről úgy írtak, mintha mindez már be lenne jelentve.

A kormány tagjainak kiléte csak akkor válik biztossá, amikor ezt a miniszterelnök bejelenti, minden más pedig csak találgatás, amivel inkább a kaszinóban, nem pedig a címlapokon kellene próbálkozni.

Borítókép: Orbán Viktor negyedik kormányának tagjai a Karmelita kolostor teraszán 2022. április 20-án / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda / Fischer Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában