Támogatás

2022.03.09. 10:14

Összefogott a Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL az ukrajnai menekültek megsegítésére

Szálláshellyel, tartós élelmiszerrel, logisztikai eszközzel és fertőtlenítőszerekkel támogatja az ukrajnai menekülteket karitatív szervezeteken keresztül a Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt.

A Mészáros Csoport, valamint az OPUS GLOBAL Nyrt. az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan egyeztet a hazai karitatív szervezetekkel. Az OPUS GLOBAL Nyrt-hez tartozó Hunguest Hotels Zrt. az elkövetkező egy hónapra mintegy 112 millió forintos felajánlása keretében megnyitotta budapesti szállodáit a háborús menekültek előtt. A két hotelben összesen 360 fő befogadására alkalmas kapacitás áll rendelkezésre egyelőre a következő egy hónapban. A szállás mellett napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak a szállodák szintén térítésmentesen. A Magyar Ökumenikus Segélyszervezeten keresztül a péntek óta eltelt négy napban 116 menekült számára nyújtott elhelyezést a Hunguest Hotels. A menekültek befogadásáért sem a Hunguest Hotels Zrt., sem a tulajdonos OPUS GLOBAL Nyrt. nem vesz igénybe semmiféle állami kompenzációt, sem más szervezetektől ellentételezést – közölte a Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt. 

A Mészáros Csoport és az OPUS GLOBAL Nyrt. leányvállalatai a Magyar Vöröskereszten keresztül élelmiszereket és fertőtlenítőszert is juttat a menekülteknek. A vállalatcsoport saját termékekből álló adományában megtalálható ásványvíz, üdítő, hús szárazáru, méz és fertőtlenítőszer, amelyeket a Gallicoop Zrt., a Vivienvíz Kft., a KALL Ingredients Kft. bocsát rendelkezésre. Mindemellett az OPUS-TIGÁZ Zrt. a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kérésére egy 2 tonna teherbírású targoncát bocsát a szervezet részére logisztikai kapacitásuk növelése érdekében.

A Mészáros Csoport és az OPUS Csoport Magyarország vezető ipari, termelő és szolgáltató cégcsoportjaiként a társadalmi felelősségvállalás jegyében kiemelt figyelmet fordítottak eddig is a rászorulók megsegítésére: tavalyi évben a karitatív célokra fordított támogatások meghaladták az 1,4 milliárd, az elmúlt öt évben pedig az 5,1 milliárd forintot. A Mészáros Csoport humanitárius katasztrófák esetén is segített a bajba jutottakon: tavaly januárban több mint 46 tonnányi élelmiszert juttatott a horvátországi földrengés károsultjainak, valamint hazai nagyvállalkozók összefogásával 120 teljesen felszerelt, bútorozott lakókonténerrel segítette az otthontalanná válókat.

 

Borítókép: A háború miatt Ukrajnából menekülő emberek Budapesten, a Nyugati pályaudvaron 2022. február 28-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában