Botrány az iskolában

2022.03.02. 14:05

Kilencéveseket tanított táncolni a drag queen a szülők tudta nélkül

A szülők beleegyezése nélkül hívták meg az általános iskolába a drag queent, aki először táncolt a gyerekeknek, majd pedig felolvasott nekik.

A dél-londoni Raynes Parkban található Hollymount Általános Iskola diákjainak szülei felháborodásuknak adtak hangot, miután kiderült, hogy az intézmény egy helyi drag queen-t hívott meg a tematikus hét keretében tartott iskolai rendezvényre. A szülők fő problémája az volt, hogy senki sem tájékoztatta őket arról hogy az iskolai programon részt fog venni Dolly Trolley – írja a V4NA.

 

Dolly Trolley-t február 22-re hívták meg az iskolába, ahol táncot tanított a kilencéves és annál idősebb gyerekeknek, majd az iskola öt és kilenc év közötti diákjainak tartott felolvasást.

 

Egy névtelenül nyilatkozó anyuka egy interjú során elmondta, hogy

általában szólnak nekünk, ha egy kívülálló látogat az iskolába, de ez alkalommal nem szóltak senkinek. A lányom azt mondta, hogy furcsán érezte magát a drag queen környezetében, és nem tetszett neki program. Továbbá elárulta, hogy sok tanár vicces arcot vágott, amikor Dolly megérkezett közéjük egy nagyon szűk rövid gyöngyös ruhában és combig érő fekete bőrcsizmában.

Az édesanya ezután hozzátette, hogy

mindkét gyermekünkkel beszéltünk, és mindketten azt mondták, hogy a barátaikkal együtt azt gondolták, hogy a drag queen furcsa volt és a korukhoz nem illő.

Dolly a saját honlapján őrületesnek, elragadónak és energikusnak nevezte a fellépést.

 

A Merton Council tankerület a vitával kapcsolatban kijelentette, hogy

a Hollymount School tematikus hetet tartott, hogy hangsúlyozza a sokszínűség iránti elkötelezettségét. Sem az iskolának, sem a vezetőségnek nincs tudomása semmilyen hivatalos panaszról.

Borítóképünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában