Gyalázkodás

2022.02.08. 14:57

Márki-Zay szerint falun majdnem mindenki agymosott, és reggel 10-kor részeg (videó)

Újabb megdöbbentő felvétel került elő Gyurcsány Ferenc jelöltjéről, Márki-Zay Péterről.

A baloldali jelölt – ki tudja már hányadszorra – ismét minősíthetetlen stílusban sértegette a vidéki embereket – írja az Origo.

A politikus ezúttal arról mesélt egy aktivistára hivatkozva egy fórumon, hogy reggel tíz órakor egy faluban kevés józan emberrel lehet találkozni, azok is agymosottak, 

ezért lehet közülük csak keveseket átállítani baloldalra. Márki-Zay korábban a vidéken élő emberekre a „szegény", „tudatlan", „bunkó" és „ostoba" jelzőket használta.

A Drót.info eddig még nem hallott kijelentésre bukkant Márki-Zay Pétertől. A baloldali jelölt tavaly decemberben, marcali fórumán megdöbbentő kijelentéseket tett. Erről videófelvétel is van.

Gyurcsány Ferenc jelöltje sztoriként elmesélte egy aktivistáról:

– Olvastam kommentben, hogy Miskolc és Budapest között ingázik, elhatározta, hogy minden alkalommal kinyomtat 2-300 Nyomtass te is! kiadványt, és beszór egy-egy falut, és ott beszél az emberekkel, hogy

reggel tíz órakor egy faluban – azt mondja, hogy – kevés józan emberrel találkozott, de azok közül, aki nem agymosott volt, és lehetett vele egyáltalán beszélni, azok közül kettőt-hármat átállított.

Márki-Zay tehát arról beszélt, hogy a vidéki emberek nagy része már reggel részeg, és amúgy is agymosottak ők, tehát – szerinte – vélhetően ezért nem lehet a vidékieket átállítani a baloldalra, illetve csak kivételes esetben működik ez, két-három főnél.

 

Így sértegette korábban Gyurcsány jelöltje a vidéken élőket

Márki-Zay egyik botrányos kijelentése december 6-án hangzott el a közösségi oldalán közzétett videóban, ahol arról értekezett, hogy 

a vidéki emberek „egyszerűek", „tudatlanok",

akiket neki fel kell világosítania. Egy másik videójában arról beszélt, hogy

a falukban nagyon sok ostoba ember van.

Ezekben a videóiban Márki-Zay azon vidékieket sértegette, akik elutasítják a migrációt.

A politikus szintén a migráció kapcsán egy alkalommal úgy fogalmazott, hogy 

„szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek" szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek.

A baloldali jelölt „természetesen" nem csupán a falvakban élőket sértegette, hanem a vidéki városok lakóit is. Egy videójában ezt mondta: 

Hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni.

Ezt nem lehet másképp értelmezni, minthogy Márki-Zay vélemény alapján a vidékiek „buták".

A baloldali jelölt vidékieket sértő kijelentéseiről az Origo ITT és ITT írt részletesen. 

Borítókép: Márki-Zay Péter / AFP / John Thys

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában