Járvány

2022.02.28. 16:25

Hamarosan a 6-11 éveseket is lehet oltani a Moderna vakcinájával

Engedélyezésre javasolja az Európai Bizottságnak a Moderna Covid-19 elleni vakcinájának alkalmazását a 6-11 éves gyerekek körében az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) emberi felhasználásra szánt gyógyszerkészítményekkel foglalkozó bizottsága (CHMP) - közölte a Moderna-oltások magyarországi forgalmazója, a Medison Pharma Hungary Kft. hétfőn az MTI-vel.

Emlékeztettek, hogy a CHMP korábban már ajánlotta a két adagból álló oltási sorozat kiterjesztését a 12 éves és idősebb serdülőkorúakra, most pedig hasonló javaslatot tesz a 6-11 éves gyermekek esetében.

A testület által megfogalmazott pozitív vélemény alapján az Európai Bizottság hozza meg a végső döntést arról, engedélyezi-e a védőoltás felhasználását ebben a korcsoportban az Európai Unió országaiban 

- tették hozzá.

A Moderna a közelmúltban jelentette be azt is, hogy Ausztráliában már megszerezte a hivatalos engedélyt erre a korcsoportra - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában