Felvételi

2022.01.17. 09:26

44 ezernél is többen látogattak el az Educatio kiállításra

Több mint 44 ezer látogató és 108 kiállító vett részt a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon – ismertette az Oktatási Hivatal (OH) elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Brassói Sándor elmondta: a kiállítók között főként magyarországi egyetemek voltak, de nyelviskolák, felnőttképzők és külföldi felsőoktatási intézmények is részt vettek rajta.

A szakkiállítás legfontosabb célja, hogy a felvételizni szándékozók tájékozódhassanak az egyetemekről, a szakokról, és ezek alapján átgondolhassák, milyen irányban szeretnének továbbtanulni – közölte.

Beszámolt arról is, hogy a kiállítók igyekeztek interaktív módon bemutatni képzéseiket, szolgáltatásaikat, az érdeklődők az OH standjánál például számítógépen „mehettek végig” a felvételi jelentkezés folyamatán.

Brassói Sándor felhívta a figyelmet arra, hogy a jelentkezési határidő február 15., de a ponthatárok júliusi kihirdetéséig érdemes a felvételizőknek követniük a megújult felvi.hu oldalon elérhető, illetve az e-mailben küldött határidőket, instrukciókat.

Borítókép: Érdeklődők a 22. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon a budapesti Hungexpón a megnyitó napján, 2022. január 13-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában