Kalifornia

2022.01.31. 10:50

Iskolásokat tanítottak a Drag Queenek „művészetére”

Drag Queenek tanították az iskolásokat a „drag művészetre” egy kaliforniai iskolában, a Drag Night program keretében.

A kaliforniai Rolling Hills oktatási intézmény LMBTQ-klubja volt a házigazdája annak az eseménynek, amelynek a célja a gyermekek „drag művészetekre” való tanítása volt. Az edukációs programot egy hetedik osztályos, 12 éves omniszexuális diák szervezte, aki másfél éve mondta el az iskola támogatásával a szüleinek, hogy megtalálta a valódi szexualitását. (Az omniszexuálisok olyan személyek, akik majdnem minden szexualitású ember irányában képesek szexuális vonzalmat érezni – a szerk.) – írja a V4NA.

Az esemény célja az volt, hogy az iskola közösségének bemutassa az LMBTQ-kultúrát és annak kifejeződését, illetve azon belül a „drag művészetet” és annak lényegi elemeit. Az eseményen tematikus standokat állítottak fel, amelyek a drag-személyiség felépítésével foglalkoztak, emellett tartottak egy karaoke-versenyt is.

Az estre több Drag Queent is meghívtak, akik az önmegvalósításról beszéltek a diákoknak.

A Drag Night során a főszervező hetedik osztályos diák interjút készített Tammie Brownnal, egy Long Beach-i drag előadóval, aki több televíziós Drag Queen-versenyen is indult. A diák elmondta, hogy a sorozat segített neki az önmegvalósításban, mert menő művészeti formát mutatott be neki.

Tammie Brown pedig arra biztatta a vele interjút készítő diákot, hogy kövesse a szívét, és akkor boldog lesz.

Az iskola egyik tanára, Tahhen Pfeiffer is fellépett a műsorban.

Mivel korábban én is foglalkoztam a drag művészetekkel, ismerem a drag műfaj számos előadóját, ezért szeretném támogatni azokat a nem heteroszexuális fiatalokat, akik képviseltetnék magukat ebben a műfajban – vagy csak többet akarnak megtudni róla, és arról, hogy milyen egy ilyen közösség tagjának lenni

– mondta.

Amy Hollinger, az intézmény vezetője azt nyilatkozta: a Drag Night sikeresebb volt, mint amilyenre számítottak.

Borítóképünk illusztráció. (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában