Amerikai esélyek

2022.01.26. 15:59

Felmérés: Trump legyőzné Bident a következő választáson

Donald Trump legyőzné Joe Bident, amennyiben ismét megmérkőzne egymással a korábbi és a jelenlegi elnök 2024-ben – derül ki egy közvélemény-kutatásból. A felmérés eredménye arra is rávilágít, hogy a megkérdezettek szerint Donald Trump jobb elnök volt, mint Joe Biden.

A Biden-adminisztráció első éve után egyre gyakrabban felmerül a kérdés: lesz-e visszavágó 2024-ben Joe Biden és Donald Trump között? A Harvard-Harris január közepén arról kérdezte a regisztrált választókat, hogy ki nyerné a következő elnökválasztást, ha a korábbi és a jelenlegi elnök újra megmérkőzne egymással – írja a V4NA. Az eredményekből pedig kiderül, hogy 

Donald Trump jelenleg 6 százalékkal nyerné meg a soron következő voksolást, Biden csak 40 százalékot szerezne. 

A kérdőívben arra is válaszolhattak az emberek, hogy kit tartanak jobb elnöknek. A megkérdezettek több mint fele, 53 százaléka gondolta úgy, hogy a Trump-adminisztráció jobban teljesített, mint Joe Biden és csapata.

Egy másik felmérés során is Trump bizonyult népszerűbbnek. A McLaughlin & Associates kutatása szerint 

Trump 5 százalékkal vezet Biden előtt. A felmérés éppen akkor készült, amikor Joe Biden népszerűsége óriásit zuhant. Nem csoda, hiszen rengeteg – kampány során tett – ígéret maradt betartatlan. 

Biden képtelen volt egyesíteni az országot, pedig ez volt a legfőbb ígérete. Emellett az elrontott afganisztáni kivonulásért is a demokrata elnököt hibáztatják az emberek. A Biden-adminisztráció a déli határt sem tudta biztosítani, miközben tízezrek masíroztak át az Egyesült Államokba, ráadásul rengeteg bevándorlót még ma sem találnak a hatóságok. Az elnök elbukott továbbá a koronavírus-járvány egészségügyi és gazdasági kezelésében is. Az Egyesült Államok rekordmagas inflációval kezdte az évet és a munkanélküliek száma is ugrásszerűen megnőtt az elmúlt hónapokban.

Joe Biden népszerűsége pedig várhatóan tovább zuhanhat, miután a demokrata politikus már nyíltan sértegeti az újságírókat. Az elnök frusztrációját jól mutatja, hogy a hétfői sajtótájékoztatóján trágár megjegyzést tett az egyik újságíróra, aki az inflációról kérdezte.

Biden valószínűleg nem vette észre, hogy bekapcsolva maradt a mikrofonja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában