Reprezentatív felmérés

2021.12.11. 14:37

A magyarok döntő többsége a gyermekvédelem pártján áll a genderideológiával szemben

A felnőtt magyar lakosság 84 százaléka korlátozná a szexuális tartalmak bemutatását a 18 év alattiaknak a médiafelületeken.

A felnőtt magyar lakosság túlnyomó többsége, 84 százaléka korlátozná a szexuális tartalmak bemutatását a 18 év alattiaknak a médiafelületeken, 78 százalékuk pedig megtiltaná a körükben a nemük átalakításához vezető kezelések propagálását is.

A magyarok háromnegyede nem tenné elérhetővé a kiskorú gyermekeknek azokat a médiatartalmakat, amelyek a születési nem megváltoztathatóságát népszerűsítik, de ugyanennyien tiltanák meg azt is, hogy köznevelési intézményekben a szülő hozzájárulása nélkül kiskorú gyermekeknek szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokat tartsanak, derül ki az Alapjogokért Központ legfrissebb közvélemény-kutatásából, amely a jövő tavaszi gyermekvédelmi népszavazás témáit járta körül - írja a Magyar Nemzet.

Az országosan reprezentatív felmérés adatai alapján 100-ból 75 megkérdezett egyetértett azzal, hogy korlátok közé kell szorítani azokat a médiatartalmakat, amelyek a születési nem módosításának lehetőségét mutatják be. A válaszadók közül kevesen, 17 százaléknyian mondták azt, hogy nem értenek egyet ezeknek a tartalmaknak a korlátok közé szorításával a kiskorúak esetében sem.

Szintén a felnőtt magyarok háromnegyede (75 százalék) helyezkedett arra az álláspontra, hogy a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást ne lehessen tartani kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben, és mindössze 18 százalékuk gondolkozott ezzel ellentétesen.

Tízből közel nyolcan (78 százalék) egyetértettek abban is, hogy a születési nem átalakításához vezető kezelések népszerűsítését a kiskorúak körében meg kell tiltani, és mindössze tízből egy válaszadó (13 százalék) mondta azt, hogy nem tiltaná meg ezeknek a propagálását a 18 év alattiak körében.

A legnagyobb mértékű konszenzus abban alakult ki a magyarok között, hogy a szexuális tartalmak elérhetőségét korlátozni lehessen. A megkérdezettek 84 százaléka egyetértett ebben a tekintetben a kormánypártok álláspontjával, miszerint a 18 év alattiaknak elérhető médiafelületeken korlátozni kell a szexuális tartalmak bemutatását.

Az országosan reprezentatív kutatás adataiból kiderül, hogy 2021. december elején a választókorú magyar lakosság háromnegyede – hatmillió fő – egyetért a kormánypártok által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazás legfontosabb kérdéseivel, ami annak köszönhető, hogy még a kormányfővel kritikusok többsége is osztja a gyermekvédelem kapcsán a jobboldal álláspontját.

Intő jel lehet ez a magyarországi baloldalnak, amely a népszavazást ostobaságnak titulálta, és a referendum bojkottálására készül.

Jövő tavasszal ugyanis Magyarország lesz az első olyan állam Európában, ahol az emberek elmondhatják a véleményüket a gyermekvédelemmel szemben egyre erősödő genderlobbiról.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában