Ország-világ

2021.11.14. 16:48

Gulyás Gergely: a jövő évi parlamenti választás sordöntő lesz

A jövő évi parlamenti választás sordöntő lesz – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten a Fidesz 29., tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten.

Fotós: Koszticsák Szilárd

Fotós: Koszticsák Szilárd

Gulyás Gergely úgy fogalmazott:

tavasszal „jövőt választunk, a jelen és a múlt között dönthetünk”.

Emlékeztetett: azután, hogy a baloldal 2010-ben Gyurcsány Ferenc vezetésével tönkretette az országot, két célt tűzött ki maga elé. Azt, hogy meg kell szabadulni a volt miniszterelnök terhes örökségétől, másrészt karanténba kell zárni „az ő szavaikkal náci Jobbikot”. A stratégiát sajátos módon hajtották végre, bő egy évtized elteltével a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével a Jobbikkal a soraiban indul harcba a hatalomért – mutatott rá Gulyás Gergely.

A magyar Molotov-Ribbentrop paktumot a hatalom akarása, nemzetközi támogatóik és „az irántunk érzett gyűlölet” tartja össze – vélekedett a miniszterelnökséget vezető miniszter. Hozzátette: a baloldal számára a hatalom cél, és nem eszköz, Soros György ma olyanokat is kész támogatni, akik pár éve még származása miatt listázni akarták, a gyűlölet mögött pedig „súlyos és jogos” kisebbrendűség érzés lakozik.

Míg a baloldal elvette a 13. havi nyugdíjat, a Fidesz annak visszaadásáért dolgozik, míg ők elvettek egyhavi bért, ma több a minimálbér, mint Gyurcsány alatt az átlagbér volt

– hívta fel a figyelmet. Gulyás Gergely a 2010 előtti kormányt az adóemelés világbajnokának nevezte, amely eladósította és csődbe vitte az országot, ezzel szemben a jelenlegi kabinet az adócsökkentés kormánya, amely a koronavírus-járvány kezdetéig radikálisan csökkenteni tudta az államadósságot.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szembeállította a gazdaság 2009-es hét százalékos visszaesését az idei hét százalékos növekedéssel, és arra is rámutatott, hogy a baloldal nyolc év alatt duplájára emelte a villany és háromszorosára a gáz árát, míg az elmúlt bő évtizedben a polgári kormány alatt húsz százalékkal csökkentek a rezsiköltségek.

Emlékeztetett a 2004-es „lelki Trianonra”, és közölte: a kormány az egységes magyar nemzetből kiindulva több mint egymillió magyarnak adta meg az állampolgárságot. Míg 2010 előtt korlátozták az alapvető szabadságjogokat, megverették az ellenzéket, a Fidesz vezette kormány helyreállította a rendszerváltoztatás alkotmányos rendjét, a kormánnyal szembeni törvényes egyet nem értés lehetőségét – mondta.

„Ők eladták a repülőteret, mi visszavásároltuk”

– tette hozzá rámutatva, hogy 2010 előtt a magyar nemzetbiztonsági szervekhez is beengedték az oroszokat, a kormány ezzel szemben visszavásárolta a MOL orosz tulajdonrészét.

A baloldal időnként tud őszinte lenni – utalt a miniszter Márki-Zay Péterre, aki „nyíltan kimondta, ha győznek, vége a rezsicsökkentésnek”. A piaci árak Gulyás Gergely szerint egy átlagos magyar családnak 400 ezer forint többletkiadást jelentenének évente.

A vírus előtti tíz év a legeredményesebb évtized volt a mögöttünk hagyott évszázadban, és a Fidesz továbbra is a reményt jelenti Magyarországnak, pillanatnyilag az egyetlen reményt – jelentette ki Gulyás Gergely. Reményt a megmaradásra, a megerősödésre, a fejlődésre, az építkezésre, és arra, hogy úgy érjük el a nyugati életszínvonalat, hogy a Nyugat-Európában társadalmi rendezőelvvé vált elmebaj nem köszön be.

Csak rajtunk múlik, hogy reményeinkből bizonyosság, újabb négyéves polgári kormányzás legyen

– fogalmazott.

Borítókép: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában