Járvány

2021.11.12. 14:25

Dániában és Norvégiában ismét szigorítanak a járvány miatt

Két hónappal azután, hogy Dániában és Norvégiában egyaránt feloldották a koronavírus-járvány terjedése elleni összes belföldi korlátozást, ismét szigorító intézkedéseket vezetnek be a járványhelyzet gyors romlása miatt – adta hírül pénteken a dpa német és az AFP francia hírügynökség.

Dániában az éttermekben, kávéházakban, bárokban, éjszakai szórakozóhelyeken, továbbá a tömegrendezvények esetében a vendégeknek, illetve résztvevőknek igazolást kell felmutatniuk, miszerint teljesen be vannak oltva, vagy átestek a betegségen, vagy nemrégiben negatív lett vírustesztjük, azaz nagy valószínűséggel nem fertőznek. A követelmény a 15 éven felüliekre vonatozik.

További rendelkezés, hogy a jövőben a munkáltatók megkövetelhetnek ugyanilyen egészségügyi igazolásokat alkalmazottaiktól – tudatta pénteken Mattias Tesfaye munkaügyi miniszter.

Dánia szeptember 10-én oldotta fel a belföldi korlátozásokat, de a területére érkezőkkel szembeni megkötéseket meghagyta.

A skandináv országban október közepéig nem mutattak vészes rosszabbodást a járványügyi adatok, ám azóta rekordokat kezdtek dönteni, ezért határozott a dán kormány újra szigorításokról.

Norvégiában hasonlóan alakult a helyzet, és a kormány pénteki közlése szerint ismét országos korlátozásokat vezetnek be a járvány terjedése ellen. Jonas Gahr Stere miniszterelnök a sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette, hogy minden 18 éven felüli lakosnak felajánlják a harmadik oltás lehetőségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában