szomorú statisztika

2021.10.14. 07:47

Rekordot döntött a gyermeköngyilkosságok száma Japánban

A pandémia kezdete óta több gyerek lett öngyilkos, mint 1974 óta bármikor.

Tragikus rekord dőlt meg a koronavírus-járvány alatt Japánban; a pandémia kezdete óta több gyerek lett öngyilkos, mint 1974 óta bármikor, amióta rögzítik az erre vonatkozó adatokat – jelentette pénteken a japán sajtó a tokiói oktatási minisztériumra hivatkozva.

A tavalyi évben 415 japán általános vagy középiskolás gyerek vetett véget az életének, ami százzal magasabb, mint egy évvel korábban.

A japán történelem és kultúra hagyományaiban mélyen gyökerezik az öngyilkosság mint a szégyen elkerülésének egyik módja, és az ország hosszú évek óta a legmagasabb öngyilkossági aránnyal rendelkezik a hét legfejlettebb iparosodott ország között, de az öngyilkosságok számát az elmúlt 15 évben 40 százalékkal sikerült csökkenteni. A 2009-et követő évtizedben folyamatos volt a csökkenés.

A járvány kezdetekor azonban az öngyilkosságok száma ismét emelkedni kezdett. De míg a férfiak körében továbbra is csökkent, a nők körében nőtt azok száma, akik végeztek magukkal, amit a szociológusok a járvány okozta érzelmi és anyagi megrázkódtatásokkal magyaráznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában