történelmi

2021.10.02. 12:30

Már csak három hónap van a fiatalok nagy adócsökkentéséig (videó)

Már csak három hónap van a nagy adócsökkentésig: januártól havi több tízezer forinttal nő a 25 év alatti fiatalok keresete – mondta Szentkirályi Alexandra közösségi oldalára szombaton feltöltött videójában.

Budapest, 2021. augusztus 21. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. augusztus 21-én. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A kormányszóvivő megjegyezte:

a 25 év alatti fiataloknak jövőre már egyáltalán nem kell személyi jövedelemadót fizetniük. „Ilyen Magyarország történetében még soha nem volt”

- jelentette ki.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, „már lehet tervezgetni, hogy ki mire költi” a pluszpénzt, ami

„egy átlagfizetés esetén a havi plusz 40 ezer forintot is eléri”,

vagyis „ennyivel több marad majd a fizetésből”. Hozzátette: az adómentesség a diákmunkára és a gyakornoki állásokra is vonatkozik.

„A fiatalok adómentessége, az egyre több munkalehetőség, a növekvő bérek, a széleskörű otthonteremtési- és családtámogatások olyan bőkezű támogatási rendszert és jövőképet nyújtanak a magyar fiataloknak, amely sok, előttük járó generációnak nem adatott meg”

- jegyezte meg a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: a kormány számít a fiatalokra és a fiatalok is számíthatnak a magyar kormányra.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra a Kormányinfón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában