Járvány

2021.10.17. 07:16

Ezrek tüntettek Svájcban a járványügyi intézkedések ellen

A tüntetések az ellen irányulnak, hogy szeptembertől csak oltási igazolásokkal látogathatók az éttermek, szórakozóhelyek és az edzőtermek.

Ezrek tüntettek szombaton Svájcban a koronavírus megfékezésére bevezetett járványügyi intézkedések ellen.

A Keystone-SDA svájci hírügynökség beszámolója szerint a legnagyobb megmozdulás az északkelet-svájci Sankt Gallen kantonban található Rapperswil-Jona településen volt, ahol mintegy háromezren tiltakoztak a korlátozok ellen. A rendőrség szerint a megmozdulás nagyrészt békésen folyt.

Komolyabb tiltakozó akciók voltak az Aargau kantonbeli Badenben és a Ticino kantonbeli Luganóban is. Lausanne városában a tiltakozók Alain Berset egészségügyi miniszter lemondását követelték.

A tüntetések mindenek előtt az ellen irányulnak, hogy szeptembertől csak oltási igazolásokkal látogathatók az alpesi országban az éttermek, szórakozóhelyek és az edzőtermek.

Bern városában ugyanakkor ellentüntetést tartottak a korlátozások hívei. A megmozdulást, amelyen mintegy háromszázan vettek részt, a baloldali Berni Szolidáris Szövetség nevű mozgalom szervezte.

A 8,5 millió lakosú Svájcban a lakosság 61,52 százalékát oltották be teljes körűen, ami elmarad az európai átlagtól. Az alpesi országban a járvány kitörése óta 854 591 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 11 157-en hunytak el a kórban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában