méltó módon

2021.08.13. 20:53

Székesfehérváron az ellenzék is támogatta a Nemzeti Hitvallás kifüggesztését

Elismerve a Nemzeti Hitvallásban foglalt alapértékeket, és mint a magyar történelemben kiemelkedő szereppel bíró város, Székesfehérvár Közgyűlése egyhangú döntéssel nyilatkozatot adott ki pénteki ülésén a Székesfehérvári Királyi Napok alkalmából. A képviselő-testület által hozott határozat szerint a Nemzeti Hitvallást méltó módon el kell helyezni Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala valamennyi épületében, a város által fenntartott intézményekben, valamint az Önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok székhelyein.

Székesfehérváron a közgyűlés egyhangúlag (tehát a kormánypárti és az ellenzéki képviselők egyetértésével) szavazta meg azt a javaslatot, amelynek értelmében a város valamennyi intézményében méltó módon ki kell helyezni a Nemzeti Hitvallás szövegét. A testület közleménye szerint Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 2021. évi Székesfehérvári Királyi Napok kezdetén kinyilvánítja, büszke arra, hogy Szent István királyunk ezer évvel ezelőtt szilárd alapokra helyezte a magyar államot, és hazánkat a keresztény Európa részévé tette; büszke az országunk megmaradásáért, szabadságáért és függetlenségéért küzdő őseinkre, a magyar emberek nagyszerű szellemi alkotásaira és arra, hogy népünk évszázadokon át harcokban védte Európát, s tehetségével, szorgalmával gyarapította közös értékeit.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése vallja, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság, és hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki; vallja, hogy együttélésünk legfontosabb keretei a család és a nemzet,

összetartozásunk alapvető értékei a hűség, a hit és a szeretet, vallja továbbá, hogy a közösség erejének és minden ember becsületének alapja a munka, az emberi szellem teljesítménye, egyúttal vallja az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése elismeri ezen, és valamennyi, Magyarország Alaptörvénye Nemzeti Hitvallásában szereplő alapértékeket, mint a magyar nép összetartozásának alapvetését, valamint Magyarország alkotmányos önazonosságának meghatározását, egyúttal kijelenti, hogy a magyar történelemben játszott kiemelkedő szerepe folytán Székesfehérvár városa különös felelősséggel és példaadással tartozik az ország más településeinek, különösen most, az Aranybulla – mint a magyar történeti alkotmányosság egyik alapdokumentuma – kihirdetése jubileumának küszöbén.

Ezért Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése elhatározza, hogy

a Nemzeti Hitvallást méltó módon el kell helyezni Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala valamennyi hivatali épületében és ügyfélszolgálatán, az Önkormányzat által fenntartott intézményekben, tagintézményeikben és nyilvánosan látogatható telephelyein, valamint az Önkormányzat tulajdonában álló gazdasági társaságok székhelyein;

így a Közgyűlés utasítja a jegyzőt, az intézményvezetőket, valamint a tulajdonában álló gazdasági társaságok képviselőit, hogy a fentiek szerint járjanak el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában