hivatalos program

2021.07.13. 16:00

Iszlám randiapplikációt indított Irán a házasságok támogatására

Az applikáció segítségével Irán a születésszám csökkenését és a házasságra lépők életkorának növekedését kívánja megállítani.

Állami iszlám randiapplikációt indított Irán a házasságok támogatására. A Hamdam felhasználóinak pszichológia tesztet kell elvégezniük, majd sikeres pártalálás esetén a házasság első négy évében tanácsadást biztosítanak számukra.

Az applikáció segítségével Irán a születésszám csökkenését és a házasságra lépők életkorának növekedését kívánja megállítani.

A Hamdam (fárszi nyelven társ) az iszlám ország egyetlen államilag engedélyezett társkereső platformja, az összes többi illegálisnak számít – mondta el Ali Mohammad Radzsabi ezredes, Irán kibertérért felelős rendőrfőnöke.

A hivatalos iráni iszlám propagandaszervezet részét képező Tebian Kulturális Intézet fejlesztette ki a Hamdamot, mely a honlapja szerint mesterséges intelligencia révén segíti az agglegényeket, hogy tartós házasságra és egyetlen feleségre leljenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában