Ország-világ

2021.06.17. 11:19

LMBTQ-propagandát folytat egy nálunk is elérhető gyerekcsatorna (videó)

Bizarr, a kommunista idők csasztuskáit idéző dallal reklámozzák a legszűkebb LMBTQ-közösség jelszavait.

A Magyarországon is elérhető televíziós mesecsatorna LMBTQ-s tartalmakkal bombázza a gyermekeket – hívja fel a figyelmet az Origo. A Nick Jr. nevű gyerekcsatorna Azúr című sorozatának egyik epizódjában az amerikai transzvesztita Nina West népszerűsíti a Pride melegfelvonulást. A nyilvános szereplésein rendszerint hivalkodó női ruhákban megjelenő férfi torz családképet dicsőít az általa előadott bizarr dalban

az úgynevezett „drag queen” olyan „kétanyukás”, és „kétapukás” családokról énekel, ahol mindenki nagyon szereti egymást, ám a normalitás, a hagyományos család mibenléte még csak említés szintjén sem jelenik meg.

A klipben szereplő rajzfigurák pedig a transzvesztita szubkultúra kellékeit viselik: boát, szivárvány színű öltözéket és kiegészítőket, rikító parókákat, és hasonlókat.

Emellett a szexualitáshoz, a szexuális orientációhoz kapcsolódó kifejezésekből is jó néhány szerepel a „produkcióban”. Így például a „biszexuális”, az „aszexuális”, sőt a „nem-bináris” és a „pánszexuális” is. Utóbbi kifejezéseket ráadásul gyakorlatilag csak a szűken vett LMBTQ-közösség tagjai használják, hiszen a felnőtt emberek többsége még csak nem is hallott ezekről a megjelölésekről. Kérdés, hogy a legkisebbekre – akik fokozottan érzékenyek minden őket érő impulzusra – milyen hatást gyakorol, ha a szexualitás bizarr formáira tematizált mesével „érzékenyítik” őket, és az LMBTQ szubkultúra kellékeit tüntetik fel megszokott, normális környezetként.

A Videa feliratozta az abszurd videót:

Borítóképünk képkocka a fenti videóból

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában