Ország-világ

2021.06.26. 15:01

Kövér László: a pálosok életerejének titka a hit valóságteremtő erejében gyökerezik

Mindig jobbat és többet adtak az európai lelkiségnek, az európai kultúrának, mint amennyit az európai történelem során visszakaptak érte.

A pálosok életerejének titka a hit valóságteremtő erejében gyökerezik – mondta a pálosszentkúti felújított kolostorépület és kegyhely, a kibővített zarándokház, a petőfiszállási felújított kápolna és a megépült ásványvíz-palackozó üzem átadásán a Magyar Országgyűlés elnöke Petőfiszállás-Pálosszentkúton szombaton.

Kövér László emlékeztetett: Boldog Özséb rendjének közel nyolcszáz esztendőnyi története egy nagyszerű példája annak, hogy „a keresztény lélek magyar szívvel és sok mustármagnyi hittel társulva mindig csodákra képes, a legmostohább történelmi széljárások ellenében is”.

A házelnök szerint a pálosok lelki és szellemi teljesítménye, intézményteremtő ereje, az egyetemességre nyitott nemzeti elhivatottsága okán elmondható, hogy a pálos jelszó, mely szerint „Magyarország, közöm van hozzád!” – vonatkozik Európára is.

A pálosok ugyanis mindig jobbat és többet adtak az európai lelkiségnek, az európai kultúrának, mint amennyit az európai történelem során visszakaptak érte – fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában