Járvány

2021.05.23. 07:52

A Moderna is kérni fogja az európai jóváhagyást a fiatalok oltóanyagához

Az amerikai Moderna gyógyszergyártó hamarosan kérni fogja a 12-17 éves korosztálynak kifejlesztett, koronavírus elleni oltás jóváhagyását az Európai Gyógyszerügynökségtől (EMA) – idézte a Journal du dimanche francia vasárnapi lap a cég vezetőjét.

A Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináinak újabb szállítmánya a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban Tatabányán 2021. május 22-én.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Stephane Bancel elmondta: a Moderna június elején nyújtja be kérelmét. Szavai szerint az lenne a legjobb, ha ezt a korosztályt sikerülne beoltani még az iskolaév kezdete előtt, augusztus végéig, hogy biztosan el lehessen kerülni a koronavírus negyedik hullámát Európában.

Az EMA-nál most zajlik a Pfizer/Biontech cég 12-15 évesek számára fejlesztett, koronavírus elleni oltóanyagának a vizsgálata. Az Egyesült Államokban ez a vakcina már megkapta a használatba vételi engedélyt.

Borítókép: a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináinak újabb szállítmánya a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatalban Tatabányán 2021. május 22-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában