Ország-világ

2021.03.11. 05:56

Minden vakcina hatásos és biztonságos (videó)

Magyarország továbbra is második helyen áll átoltottságban az uniós ranglistán, sőt, a nagyobb lélekszámú országokat nézve egyértelműen első – közölte Menczer Tamás a Plusz-mínusz című műsorban.

Tamási, 2021. március 10. Szatmári László háziorvos a Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcináját készíti elõ oltásra tamási rendelõjében 2021. március 10-én. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A Hír TV legutóbbi Plusz-mínusz című műsorának vendégei Mesterházy Attila, az MSZP országgyűlési képviselője, a Külügyi Bizottság alelnöke és Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára voltak.

Menczer Tamás elmondta, hogy

minden vakcina hatásos és biztonságos, és tekintettel arra, hogy öt vakcina elérhető, így május végéig három és fél millió emberrel többet tudnak majd beoltani, mint egy hasonló méretű uniós ország.

„Tízmilliós nagyságrendnél szerintem három és fél milliónak óriási jelentősége van. Így vagyunk mi most másodikok, Málta az első” – hangsúlyozta Menczer Tamás.

„Sajnos ez a vírus itt fog velünk maradni, tehát ez nemcsak ennek az évnek a problémája, hanem a következő éveknek is a problémája” – reagált Mesterházy Attila.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában